Monday, April 27, 2009

My Marathon Work

My marathon work is My sewing. Kalau kat "ASTO PRIMA" sekarang nie, every Sunday tengah "MARATHON SINETRON INTAN" kan? So me pun ikutla tajuk marathon tu sebab me kena siapkan baju anak dara orang. Actually my fren dah bagi kain nie awal bulan hari tu. Katanya dress ni nak pakai awal bulan May. Nape ekk, me suka lengah-lengah? Selalu kena bebel ngan mak sebab suka sangat buat kerja last minit.

This is the reason why me buat kerja last minit.

  1. Lepas ofis hour kena monitor Aqeela buat homework. Kalau tak monitor maka entah pukul berapa homework habis dan dan entah pukul berapa dia boleh masuk tidur.
  2. Setelah homework habis kena temankan dia sampai dia tidur kalau tidak maka dia akan bermain-main sampai lewat malam. Akibatnya me always tertidur bila tidurkan Aqeela.
  3. Sebulan ada lebih kurang 4 kali weekend kan? So always plan buat sewing or whatever during weekend. Namun begitu still tak terbuat coz why? Kalau hubby tak kerja maka kami akan outing. So bila masa nak menjahit?
Well! always ada alasan? Walhal sendiri yang tak reti manage time. Then cipta 1001 macam alasan. Kan?Kan?Kan?

So marila sama-sama jamu mata dengan hasil yang tak seberapa ini. My fren nak dress kembang untuk anak dia. So simple.... erm as I know dia nak hantar jahit manik di bahagian dada untuk nampak lagi glamor gitu!

Gaun-gaun ala-ala princess yang telah di siapkan

90% completed sebelum buat piping kat leher dan lengan. Snap photo takut lupa dan tak sempat.

Actually kaler baju ni lain dpd dalam foto nie. Foto nie nampak kaler purple gitu. Sebenar-benarnya the color is very unik. Antara combinasi kaler Purple, pink and light brown?

Yang nie untuk anak adik my fren. Dah lama me nak buat baju nie untuk Aqeela tapi itu la my "M" terlalu kuat di dalam jiwaku ini. Hanya ini yang mampu ku siapkan. Maaf atas kegagalanku memenuhi permintaan kalian. 3 more to go for them. Another dress, baju kurung dan mini kurung. Harapan ku agar aku tak melengah-lengahkan lagi kerja yg perlu ku siapkan ini. Kepada kawan-kawan, terima kasih atas sokongan.

4 comments:

SyahNur said...

wa.. cantiknye dress2 ni... i baru berjinak2 dgn sewing ni sbb ade 3 princess, so senang kalo pandai buat baju anak2 sendiri dari membeli kat luar yg price dia di luar kemampuan.. hehe... blh la share idea k!

NORAZLINA YAAKOP said...

Hi! SyahNur, samala kita. Iena pun masih belajar juga. Wow! ada 3 princess yer? Memang senang dan menjimatkan bila boleh jahit untuk anak-anak. Nak share idea? tak der masalah.

mummy hannie said...

white dress tu saya suka sgt....cantik

NORAZLINA YAAKOP said...

Saya pun suka. Actually bukan white color. Very very light purple gitu. Wanna sew one for Aqeela. Tungguuuuuuuuuuu

 

Made by Lena