Thursday, June 11, 2009

Cuti Sekolah

Cuti sekolah semakin hampir ke penghujung nyer. Activiti cuti sekolah tak ke mana pun. Kami sekeluarga balik kampung hubbie, Kg Kuala Masai, JB. Cadangan kami pada awalnyer nak pi vacation celebrate our 8th Annivesary. But then me rasa dan fikir nyer fikir daripada spend utk vacation ada la baik jenguk orang tua di kampung kan? Sian my hubbie jarang balik kg jenguk mak abah dan adik beradiknyer. Me hari-hari jumpa mak dan abah. So bagi chance laaa....

Ramai gak antara kita yang rasa bila nak balik rumah mertua tu macam berat jer kan? Adatla tu. Ramai rasa mertua tak sama macam ibu bapa sendiri kan. For me sama jer just love them the way me love my parent. Mak mertua kuat membebel? Biasala nama pun mak kan? Oleh kerana my mum pun kuat membebel so me tak rasa heavy sangat la bebelan mertua. Cuma satu jer walaupun dah 8 tahun kawin bila balik kampung still rasa kekok bab nak masak-masak nie. Iyala selera kita tak sama ngan selera dia orang kan. So selalunyer MIL atau ipar duai je yang masak. Nie jer yang buat me rasa tak sedap hati laaa. Lain-lain ok jer la.

Activiti kat kampung kali nie pi kenduri kawin dan next day kami pi mandi-manda di tepi pantai. Kalau hubby plan awal-awal ngan adik beradik nyer sure seronok kami berpicnic. The more the meriah gitu kan? Apa pun at least kami dah tunaikan keinginan Aqeela untuk bercuti.



Inila destinasi percutian kami


Walaupun destinasi percutian berada dalam negeri yang sama, namun perjalanan mengambil masa macam KL ke Port dickson gak. Pemandangan sepanjang perjalanan begitu menenangkan fikiran.

Sampai je kami terus buka bekalan sudah kelaparan gamaknya. Manakala anak-anak dah terlampau teruja terus nak berendam. Sayang sekali hanya MIL, SIL dan anak-anak dia jer ikut serta. Maklumla picnic yang tidak di rancang betul-betul. Cuti cuma budak sekolah jer kan. Kalau tidak dengan anak sedara hubbie yang ramai serta adik beradik nyer yang 5 orang lagi berkumpul sure gamat jadiknya.

Inila aksi-aksi anak dan anak sedara ku. Nama pun kanak-kanak walaupun cuaca panas terik mereka seronok bermain laut. Tak di hiraukan panas terik yang boleh menyebabkan kulit mereka kena "sun burn". Bagi mereka yang penting enjoy.

Hubbie memang suka ambil gambar pemandangan. Gambar pokok, gambar pasir, gambar laut macam-macam la. Nasib baik la sekarang Kamera digital kan, kalau dulu mau bergulung-gulung kodak nak kena beli coz dia main snap sesuka hatinya saja. Me pun suka sangat tengok pemandangan laut nie. Luas, tenang hilang semua masalah kejap.

Well Johor ada banyak tempat yang menarik untuk di lawati. May be next time boleh gi tempat lain pulak la.

Jawab Tag

Lamanyer menyepi..............
Maklumla cuti sekolah

Lagi tugasan daripada zana.... Me cuti-cuti M'sia tu yg lambat jwb tag nie. Me always 1001 alasan.

Inilah tugas nyer :-

1. Ambil gambar keychain yang ada pada kunci kereta/motor/van/lori atau apa-apa sahaja kenderaan. (kunci rumah/office tak aci ok)

Zana... ini kunci kere
ta nyer.......................

2. Buat ulasan lanjut tentang keychain korang.

Gambar nie kunci kereta kelisa milik bersama me dan my hubby. Wakaka... kereta nie nama jer nama me tapi tak pernah drive pun. Penakut sangat tapi keinginan memandu tu tinggi.

Key chain nie selalu bertukar-tukar tapi yang selalu ada kat kunci kereta ni yang nie la. Key Chain yang bentuk kunci tu kami beli masa makan ada orang jual untuk OKU nyer. Hubby rasa key chain tu unik tu yang dia beli tu. Kiranya menyelam sambill minum air la.

2.Nyatakan juga jika ada memori atau kenangan indah pada keychain tersebut.

Kenangan???? Tak der makna nyer......tak der la kenangan yang menusuk kalbu pun. Sesuka jer letak key chain nie. Me ada key chain yang lain yang lagi menarik tapi agak berat tak sesuai letak sekali ngan kunci kereta. Kebanyakan key chain nie hadiah dpd kengkawan sebagai cenderahati masa dia orang pi holiday.

Zana........

Siap dah tag yang simple nie. Now me nak tag sapa ekk? Kita putar lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Kengkawan jawab ler tag nie senang sangat.

 

Made by Lena