Thursday, July 23, 2009

Tersentuh hati Mama

Me adalah manusia biasa.....
Seorang wanita yang sentiasa ingin menjadi Mama yang terbaik buat anakku. Ada kalanya keletihan bekerja dan stress di pejabat buatkan me terkhilaf peranan me untuk my doter. Di waktu keletihan angin mula naik... dan tanpa me sedar adakalanya Aqeela jadi mangsa. Opsss! actually bukan mangsa, tak terdetik pun di fikiran untuk meghamburkan rasa tension kepada dia. Cuma well kekadang karenah dia buat me hilang sabar.

Me tau dia perlukan perhatian... so bila me kurang layan dia mulala ada jer benda yang dia buat supaya me marah kat dia. Selalunya me akan cuba sedaya upaya untuk tidak marah kat dia. Memang tak der perkara yang extreme yang dia buat yang bolehkan me marah dia. Well entah macam mana 2 hari lepas me marah kat dia. Tak tau nape bendanya kecil jer sebab dia leka buat homework. All this while me memang dah masak ngan perangai dia kalau nak siapkan homework memang ambil masa berjam-jam. Tapi hari tu me rasa geramm sangat so me pun mulala membebel.

Lepas maghrib tetiba jer dia terbangkan sehelai kertas ala-ala kad gitu. Mulanya me ingat kerja sekolah dia sebab kat sekolah ada jer kerjatangan. So me pun tanya apa tu? Tak tau jawab dia. So me pun amikla kertas tu di mana tertera ayat-ayat cinta yang membuatkan hati seorang ibu tersentuh. Sensitifnyer............. Rasa nyesal lak sebab membebel kat dia.

Tuesday, July 7, 2009

Sedih Sekali

Me suka simpan apa sahaja yang ada kenangan tersendiri. Masa bercinta, apa sahaja pemberian sidia (my hubbie la nie) akan me simpan. Percaya tak me simpan tiket-tiket wayang, plastic kit kat (isi dah baham). Kira sentimental value la tu. Entah mengapa dua tiga hari lepas teringin sekali menyelongkar harta-harta karun nie. Sedih sekali satu-satunya kad yang me sangat-sangat sayang telah rosak. Hancur hati ini. Bukan senang my hubbie nak buat kad nie.

Ini cover kad. Agak-agak boleh teka tak apa yang my hubby tulis tu?

Me rasala bukan senang nak buat kerana ianya tentu ambil masa. Hubbie memang ada bakat dalam lukisan dan kreatif but then kalau nak suruh dia buat sekali lagi tak tau bila la boleh dapat.

Ini isi di dalam, adalah ayat-ayat cinta lain, tak leh nak share. Malu...... Yang nie apa dia tulis ek?


Kad nie berusia 12 tahun, special coz hasil kerjatangan hubbie. Ada kad yang lain tapi readymade from shop. Nyesal tak sudah sebab kad nie jadi macam nie.

Monday, July 6, 2009

Award Tanda Terima Kasih


Ambil award nie daripada Zana. Award tanda terima Zana kat kawan-kawan yang beri ucapan Selamat Hari Lahir dan Ulangtahun perkahwinan nya yang ke 8.

Friday, July 3, 2009

Hari ini...

Hari ini, 3 Julai 2002 adalah detik yang sangat bererti buatku. Masih ku ingat saat ini buat kali pertamanya aku merasai "sakit bersalin" yang sering di ceritakan oleh para ibu. Aku memang tiada masalah semasa mengandungkan bayi ku yang pertama ini. Namun entah mengapa bayi ini tidak mahu keluar seperti jangkaan doktor. Apa yang aku harapkan dan doakan agar aku dapat melahirkan bayi ku ini secara normal sama sekali tidak termakbul. Walaupun pada mulanya aku amat kecewa dan merasa terkilan namun aku tau apa yang doktor buat hanya untuk kebaikan kami 2 beranak.

Ya... aku bersalin di hospital swata di mana ramai yang berkata doktor swasta biasala... sikit-sikit "ceaser" sebab nak charge lebih. Namun aku yakin Doktor Fauziah Hassan bukanlah gynae yang sebegitu.

  • Hari ini aku bersyukur kepada Allah s.w.t kerana dengan limpah kurnia Nya aku menjadi ibu kepada seorang insan yang kami namakan "Aqeela Nurinna".
  • Hari ini aku redha dan percaya bahawasanya apa yang di tuliskan oleh Allah S.W.T adalah yang terbaik buat umatnya. Dia MAHA MENGETAHUI.
  • Hari ini aku yakin akulah insan yang paling bertuah di muka bumi ini atas kurnia ini.
  • Hari ini aku berterima kasih yang tak terhingga kepada ibuku kerana melahirkan ku. Atas apa yang ibuku lalui 28 tahun lalu kini aku merasainya.
  • Hari ini aku benar-benar mengerti apa ertinya "ibu"
  • Hari ini 3 Julai 2009, Aqeela Nurinna berusia 7 tahun.
SELAMAT HARI JADI SAYANG
Moga Aqeela terus menjadi anak yang baik dan solehah. Semoga Allah sentiasa melindunginmu daripada segala perbuatan mungkar dan keji. Semoga Allah sentiasa membimbingmu ke jalan yang diredhai. Amin.

Aqeela sewaktu berusia beberapa hari.


Aqeela berusia 2 bulan ketika ini

Berusia 8 bulan ketika ini


Juga sewaktu usia 8 bulan.

Ini sewaktu dia berumur 9 bulan

Inilah racun dan penawar hidupku. Walaupun masa bersalin banyak pengalaman yang ku lalui yang membuatkan ku "trauma" namun pengalaman membesarkan Aqeela adalah yang paling mudah buatku. Cuma masa 2 bulan dalam pantang dia sering berjaga malam. Lepas tu percaya tak yang aku tak pernah bangun malam untuk menyusukannya. Dia akan tidur lena hingga ke pagi.


 

Made by Lena