Thursday, July 23, 2009

Tersentuh hati Mama

Me adalah manusia biasa.....
Seorang wanita yang sentiasa ingin menjadi Mama yang terbaik buat anakku. Ada kalanya keletihan bekerja dan stress di pejabat buatkan me terkhilaf peranan me untuk my doter. Di waktu keletihan angin mula naik... dan tanpa me sedar adakalanya Aqeela jadi mangsa. Opsss! actually bukan mangsa, tak terdetik pun di fikiran untuk meghamburkan rasa tension kepada dia. Cuma well kekadang karenah dia buat me hilang sabar.

Me tau dia perlukan perhatian... so bila me kurang layan dia mulala ada jer benda yang dia buat supaya me marah kat dia. Selalunya me akan cuba sedaya upaya untuk tidak marah kat dia. Memang tak der perkara yang extreme yang dia buat yang bolehkan me marah dia. Well entah macam mana 2 hari lepas me marah kat dia. Tak tau nape bendanya kecil jer sebab dia leka buat homework. All this while me memang dah masak ngan perangai dia kalau nak siapkan homework memang ambil masa berjam-jam. Tapi hari tu me rasa geramm sangat so me pun mulala membebel.

Lepas maghrib tetiba jer dia terbangkan sehelai kertas ala-ala kad gitu. Mulanya me ingat kerja sekolah dia sebab kat sekolah ada jer kerjatangan. So me pun tanya apa tu? Tak tau jawab dia. So me pun amikla kertas tu di mana tertera ayat-ayat cinta yang membuatkan hati seorang ibu tersentuh. Sensitifnyer............. Rasa nyesal lak sebab membebel kat dia.

5 comments:

Jess said...

aww....your girl is so sweet....

ikiqzana said...

alaaa.. comel nyer dia.. rasa terharu kan iena.. mmg ank ko ni bijak orgnyer..

NORAZLINA YAAKOP said...

Hi Jess,
Thanks. She always make me feel guilty whenever I scold her.

Zana,
Iyala setiap kali kalau marah kat dia ada jer helah dia buatkan aku rasa nyesal dan bersalah pulak sbb marah kat dia. Anyway kena gak la marah demi mendidik dia kan?

SyahNur said...

terharunye... mmg tersentuh. mesti sejuk je hati..

NORAZLINA YAAKOP said...

Shahnur,
Memang terharu apatah lagi mama dia nie memang sensitif. Hopefully sampai dewasa dia mcm nie memang sejuk hati mama dia.

 

Made by Lena