Monday, October 19, 2009

Silalah jamu selera

Wah! lama sungguh me tak update blog nie. Dah bersawang dah.

Hari nie penghujung Syawal. Masih ada lagi kah yang belum sempat beraya ke rumah sanak saudara maupun sahabat handai? Erm! me la tu.... Kalau bab sanak saudara sebelah JB memang sudah di terjah semuanya. Cuma kat KL nie banyak gak rumah member-member yang tak kesampaian untuk di lawati. Untuk Mama Hanie kita beraya thru email, phone & sms je yer!

Buat sahabat-sahabat yang tak berpeluang bertamu ke rumah ku sila la menjamu selera ngan kuih-muih yang sempat me buat Syawal kali nie.

Ini biskut yang Wajib di buat setiap tahun - ALMOND LONDON


Biskut Mazola nie memang favourite my family. Kalau boleh memang setiap tahun kena buat biskut nie tapi kekadang tu me ngelat jugala sebab nak cuba buat kuih yang lain.


Biskut Makmur - pernah beli sekali kat food court Bangsar, tertawan ngan intinya yang ranggup. Puas cuba dan google resepi yang ada kat tenet. At last tahun nie me berjaya buat makmur yang intinya ranggup tak berderai macam dulu-dulu nyer resepi tu la. Actually inti yang ranggup atau berderai dua-dua pun sedap.

Biskut Nestum - first time buat. Request from my sister. Nasib baik rasanya sedap. Erm! kalau sedap forsure yang tu lesap dulu la yer.

TART NENAS - Kali nie me buat tart yang betul-betul bentuk nenas.


Nie pun 1st time buat. Walaupun rupanya tak cantik tapi rasanyer sedap gak. Maybe sebab me suka coklat so semua yang ada coklat sedap jer. Biskut nie namanyer "Coklat Delight" sepatutnya ada decoration ngan white coklat tapi dah agak keletihan maka me biarka jer kosong. Ada tetamu yang kata biskut nie tart coklat. Apa-apa je la yer.

So ada sesapa nak order leh la order. Open for next year. Wakaka........ hopefully la me boleh manage masa next year untuk bisnes kuih. Dah 3 tahun me stop berniaga biskut untuk raya nie.
 

Made by Lena