Wednesday, November 26, 2008

Family Day Perodua-Putrajaya Branch

Hai... Lama sungguh tak update blog nie. PC kat rumah problem. Sampai la nie tak ok lagi. Selalu jenguk jer blog nie. Hari nie rasa nak sangat update blog nie so me guna PC kat ofis curi tulang jap.



Ni acara family day yang dianjurkan oleh warga kerja Perodua Putrajaya tempat kerja my hubbie. Ini la pertama kali kami sekeluarga berpeluang menyertai acara nie. Sebelum nie tak der pun acara nie. Most of the company buat acara utk staff jer. Inila satu2 nya company yang anjurkan activiti family day nie. Walaupun tak sehebat mana but still we all enjoy. Yang paling teruja dan gembira Aqeela dan kanak-kanak.



Kami berolak ke Damai laut pada 8 Nov 2008. (dah basi ek??) Berkumpul di Showroom sbb nak bertolak secara konvoi ke sana. Ada dlm 9 biji kereta masa tu. Perjalanan agak jauh dan sampai gak ketahap yg membosankan. Mana tak terasa lama sangat dalam kereta. Namun begitu sebaik sampai tempat yang dituju hilang segala kepenatan terasa sunguh menyamankan. Really loves the location.




PEMANDANGAN LALUAN KE PANTAI



PEMANDANGAN DI KOLAM RENANG

PEMANDANGAN DI PANTAI


ACARA BOLA SEPAK PANTAI



ACARA TARIK TALI ISTERI-ISTERI STAFF DENGAN ADMIN STAFF



BERSEDIA UNTUK ACARA TARIK TALI ANTARA SALESMAN


SAMPAI BEGITU SEKALI HUBBIE KU MENARIK TALI PADAHAL BUKANNYA ADA HADIAH PUN. APA PUN SEMANGAT KESUKANAN TU PENTING.

BARBEQUE DI PANTAI

CENDERAHATI DARIPADA PENGANJUR


SEMPAT LAGI MAIN BOLA KAT POOL SEBELUM CHECK OUT

KENANGAN FAMILY DAY - PERODUA PUTRAYAJAYA 2008

Tuesday, November 11, 2008

Valuable Gift

I received this greeting this afternoon. Morning she already wish me yet she still feel that she wanna give me something. She is my precious gift I ever had. She means everything to me.


Yup today is my birthday. Kejap jer masa berlalu. Teringat masa kecil dulu always fikir bila nak dewasa... nak kerja...nak beli baju cantik-cantik... nak beli barang2 branded dan macam-macam... bila lepas umur 21 then I realised alamak time flies so fast. Yet so many things yang tak tercapai lagi and now I really MISS my childhood time. Rugi ek? So kids better enjoy your life now. Bila grown up pening kepala macam-macam nak fikir.

As usual didn't expect anything from my hubbie. Really faham situasi kami sekarang nie. As long as dia ingat tarikh-tarikh penting kami berdua itu dah cukup bernilai buat ku jika dibandingkan intan permata atau barangan berharga di luar sana kan? Of course kalau ada still better rite? He!he! still ada thought of materialistic. I won't blame him for that. 7 tahun harungi suka duka bersama. Pelbagai dugaan kami terima satu persatu dengan redha. Sentiasa berdoa agar Allah tabahkan hati dan kuatkan imam kami dalam mengharungi semua cubaan daripada NYA dalam melayari kehidupan berumahtangga ini.

Tuesday, November 4, 2008

More Pyjamas

Pyjamas nie me buat untuk Aqeela pakai masa petang raya. Me tak sempat nak upload few projek yg sempat buat untuk Aqeela as BAJU RAYA.



Tiered Dress

Dress ni actually buat as testing. Bila dah siap looks very dull. So me add in reben agar nampak sweet. Still not so sweet at last biarkan Aqeela pakai sebagai pakaian harian.

Monday, November 3, 2008

Graduation Day

Actually, konsert sekali ngan graduation day for Kindergarden. Lepas ni Aqeela akan memasuki alam persekolahan yang sebenarnya. Hopefully she will still enjoy with her school time.

Masa menunggu giliran namanya dipanggil ke pentas

Aqeela mengambil ijazahnya?? Hehe! sijil jer....semoga ini menjadi perangsang untuk dia lebih berjaya di masa hadapan.

Atuk, nenek dan mak uda juga tidak mahu ketinggalan menyaksikan dia beraksi di pentas.

Our precious Gift

Little bit Video - Aqeela's Concert

Nanti upload full version ekk? Kena beli yang professional nya daripada sekolah

R.E.A.L Kid Concert


Saturday, Aqeela 2nd time perform dance utk Konsert Tadika. Tahun nie tarian Cina. Respect and pround with her sebab tak rasa takut pun masa nak perform not like me. Still remember masa sekolah dulu bila kena naik stage jer ketaq seluruh lutut. Aqeela pulak teruja sangat, hari-hari dok count down bila nak konsert.
Her papa said she really looks like chinese. Do she? Sapa nak jawab?
Anakku tak payah susah-susah masuk Konsert Akademi Fantasia dah boleh buat persembahan kat MBPJ. This is the 2nd times perform kat MBPJ.

With her classmates - She is in Mandarin medium Class will go to Chinese school

With her female classmate tak sempat nak ambil gambar male classmate



Really concentrate and enjoy with her dance

Friday, October 24, 2008

Baju Kurung Hani

Ini 2nd time jahit baju anak dara orang. Selalu jahit baju untuk Qeela jer. Masa nak potong kain seram jer takut tu berlebih2 pulak. Sampai terpaksa minta empunya hantar baju contoh untuk guide bahagian leher. Hehe..

Hani bergaya dengan baju kurung yg di jahit oleh aunti iena yer!!!! Cute tak?

Ibu Hani puas hati tak ngan hasil jahitan ku ini? Nanti bagi pose model ngan baju tidur nyer yer!

Thursday, October 16, 2008

Beraya lagi?



4 Syawal berakhirnya aktiviti kunjung mengunjung sanak sedara di JB. Tunggu tahun depan la pulak. Hari ini kami pulang ke KL. On the way will fetch my parents kat Melaka Sentral then gi beraya ke rumah sedara di Melaka pulak.

nie rumah my granny (mom to my mother)


Dari kiri Me, Abah, mak, Aqeela and nek yang (moyang) hubbie jadi cameraman nasibla tak der gambar dia

entah apa yg di bisikkan oleh nek yang kat cicit sulung dia


pas beraya rumah nenek me gi rumah kakak dan abang abah. Bertolak balik ke KL dalam pukul 6.30petang. Maka tamatlah ceritera raya 2008 ku. Hehe pas ni rumah kawan2 kat KL pulak agaknyer la.

Wednesday, October 15, 2008

Lagi ceritera raya



Banyak betul cerita raya ku. Raya ketiga kami beraya di rumah kawan-kawan sekolah Hubbie. Caya tak dia orang ni berkawan dari sekolah rendah lagi. Dahsyat yer still boleh keep in touch. By the way tahun nie tak dapat kumpul ramai2 macam 2 tahun sudah. Kebanyakkan dah mula kerja hari tu.



Inilah geng-geng hubie yg berjaya dikumpulkan utk kali nie


Then sempat lagi beraya ke rumah Chik Pah ( adik MIL gak)



MIL and Chik pah nampak keletihan kan??

Cerita Raya Lagi


Raya pertama dah jadi kebiasan kami stay kat rumah jer. FIL tunggu anak2 menantu, cucu serta sedara mara datang bertandang. Sayang gambar raya pertama tiada.

So raya kedua penuh ngan aktiviti bertandang ke rumah saudara mara.

Dalam perjalanan


Rumah pertama yg dituju - Rumah Pak Oteh (sepupu my MIL)


Rumah ke2 - rumah Mak oteh (kak ipar my FIL) gambar gelap sikit

rumah ke3-sepupu MIL


Ni antara pemandangan luar rumah ke3 yg kami kunjungi yg memikat hatiku. Landscap ni dibuat sendiri oleh pemilik rumah. Creative kan?

Rumah ke4 - Rumah Busu (my MIL nyer adik bongsu laa)

Lastly visitation activiti terhenti di rumah Eldest sis in law. Tak yah gambar la coz semua dah posing baiknyer zzz!zzz! letih wooo

 

Made by Lena