Tuesday, December 1, 2009

Makan Makan


Semalam masa makan malam kat Tony Romas tetiba jer me and hubbie recall masa kami kecik-kecik. Me and hubbie bukanlah asal daripada keluarga yang berada. So teringat dulu masa kecik-kecik nak makan KFC and MC Donald time ada celebration birthday or bila abah dapat bonus. Now my doter kalau boleh everyday nak makan Mc Donald and KFC.

Dalam usia 7 tahun dah masuk ke pelbagai restoran daripada yang murah hingga yang mahal. Aduh! malu nak cerita nie, kami nie dah menjejak ke usia 35 baru nak melangkah ke sini. Actually my hubbie nie seorang yang suka mencuba merasai pelbagai makanan di restoran -restoran yang boleh kita makan la yer! Me dengar cerita steak kat sini sedap so we all pun nak juga merasa keenakan steak kat sini. Sudah beberapa kali kami terjah ke restoran nie tetapi selalunya kena tunggu giliran. Oleh kerana hubbie memang tak suka menunggu maka selalu jugala hasrat kami untuk menjamu selera di sini terbantut.

So semalan kira rezeki kami bila kami terjah jer restoran tu tak perlu nak que. Mungkin juga belum tiba waktu makan malam lagi kot. Tu yang tak ramai lagi tu.

Wajah-wajah ceria menunggu menu sampai.




Nie la makan malam special kami untuk hari tersebut:-

Nie drinks dan starter sebelum menikmati order kami yang sebenarnya

Me order Grilled chicken. Tak larat sungguh nak perabiskan makanan ini. So full.

Well! Aqeela still ngan Fish & Fries.

Sama juga macam hubbie tak boleh lari daripada Lamb steak dia. Kata hubbie berbaloi-baloi makan kat sini. Terlalu kenyang kami terpaksa duduk lama kat sini untuk menikmati dan menghabiskan makanan yang kami order. Lastly Aqeela so happy sebab dia dapat free ice cream lagi. Oleh kerana kekenyangan dah tak der mood nak amik gambar ice cream yang di beri percuma itu.

Sampai rumah, me tolong my brother buat roti john. Pun tak larat nak amik gambar. Guess what Aqeela sudah beritau my sister harga makanan makan malam kami itu. Aduh! then my mother pun bising la. Tau1 tau jer la orang tua kan!

 

Made by Lena