Monday, April 27, 2009

Activiti Hujung Minggu

Yeee......Haaa.... hujung minggu datang lagi. Inila yang sentiasa di tunggu-tunggu oleh semua orang kan? Especially yang bekerja. Hari untuk bersama keluarga juga untuk merehatkan minda setelah bekerja selama 5 hari di pejabat. By the way, me kena buat marathon this weekend. Hah! ingat rancangan kat ASTRO je ada marathon? Me pun buat marathon juga tau. Hasrat nak pergi Pesta Buku kat PWTC ngan Mamahanie pun tak kesampaian.

Walaubagaimanapun still kena curi masa bawa Aqeela keluar. Papa dia balik daripada kerja kami terus outing. Well! 1st thing me nak beli something. Really need that for my sewing marathon. "Zip baju". Sudah tiada dalam simpanan. Then we pergi makan-makan jer.

Makan apa? Why ya? Setiap kali tanya Aqeela nak makan apa? Always MC D or KFC dalam kepala dia? Ops! satu lagi dia suka Secret Recipes also dalam list mind dia. But then kalau every weekend keluar makan kat Secret Recipes alamat bankrup z la kami. So this is our dinner and lunch. Since me too busy ngan sewing, I just cook simple food for me and Aqeela, "TAUHU MASAK SOS TIRAM". Asal kenyang jer.

Aqeela with her cute face. Cute ker? Ingat dia cantik kot buat macam tu. Apapun yang penting dia happy.


Menikmati "PRAWN MACARONI CHEESE" her favourite bila makan kat SR. Kalau tak "SPAGETTI MEATBALL" mesti "PRAWN MACARONI CHEESE"


YUMMY! sedapnya ............. My hubbie seorang yang sangat setia kepada menu ini. Selama mengenalinya setiap kali makan kat SR, ini saja yang akan dia order. "LAMB STEW". Menu WAJIB di order. Kalau kata kat SR tu dah kehabisan menu ni sure frust giler.



For me? What is my menu? Actually me dah makan sebelum keluar (late lunch) so stomach masih full. Lagipun sebab ada kerja yang menanti so me tak mau kenyangkan perut yang dah memang kenyang ini. Maklumla kalau perut dah terlampau kenyang maka jadi "ULAR SAWA" la gamaknya. So me order "BROWNIES WITH ICE CREAM" sebagai my pencuci mulut jer.

****Kenapa gambar ku tiada dalam foto? Adatla nama pun camerawoman sah-sah la tiada dalam foto. Kan?Kan? Ada "Udang di sebalik batu" sebenarnya tu.

2 comments:

ikiqzana said...

sama la kita hujung2 mggu je g jalan2 cari makan...

NORAZLINA YAAKOP said...

yup Zana......Kalau tak keluar menanah telinga nie dengar favourite ayat Aqeela "Boring"

 

Made by Lena