Tuesday, February 3, 2009

Aqeela ke Sekolah

Salam....

Entry nie agak dah basi. Sudah sebulan sekolah bermula kan? Apa boleh buat PC saya still KO saya tak boleh tranfer foto daripada Hand Phone hubby ke Thumb Drive saya. Tak kan nak guna hp hubby bawa ke ofis kan? Well masa berlalu begitu cepat sekali. Rasa macam baru jer saya melahirkan Aqeela tau tau dah masuk sekolah.


Hari orientasi pada 2 January 2009 memang buat saya blur sungguh. Pertama kali melalui detik menghantar anak ke sekolah. Melalui pengalaman yang bermakna buat seorang ibu. Makin sibuk la rutin harian ku. Pagi kena siapkan bekalan untuk Aqeela dan malam kena temankan atau monitor dia buat kerja sekolah.



Hari pertama for sure Aqeela nervous dan belum dapat kawan lagi. Sebenarnya Mama dia yang over nervous sebab Aqeela pergi chinese School. Memang blur giler coz cikgu fully berbahasa cina dengan student dan aku memang tak faham satu apa pun. Itu yang buat aku lagi bertambah risau takut Aqeela tak boleh catch up atau tak faham. Aqeela nie from kindergarden lagi bila tanya kat dia macam mana sekolah? Macam mana exam? Jawapan dia OK @ fine. So far pencapaian dia dalam akademik amat memuaskan. Sesuai dengan makna disebalik nama yang diberikan Aqeela - Cerdas, Bijak dan Nurinna - Cahaya.

Harapan ku moga dia enjoy dengan alam persekolahannya serta rajin ke sekolah seperti masa dia di Tadika.


2 comments:

mamahanie said...

aloo..iena..
she look very calm n steady in her classroom...moga jadi anak yg pintar dan di banggakan oleh semua org...

NORAZLINA YAAKOP said...

hi!mamahani,
Amin mudah-mudahan dia jadi anak yang solehah.

 

Made by Lena