Thursday, January 8, 2009

Pyjamas

Baru nie buat pyjamas atas permintaan kawan melalui kawan. Permintaan nie di buat masa nak raya hari tu. So sorry sebab tak sempat buat masa raya. Actually me tak berani nak jahit baju orang since masih dalam proses pembelajaran dan banyak lagi skill dan teknik yang perlu dipelajari. But then my fren keep on asking. So digagahkan juga utk siapkan pyjamas nie untuk tidak menghampakan mereka. Guess what!! Memang rasa tak sedap hati, risau dan pelbagai perasaan melanda. Takut tak kena dengan citarasa mereka.
Patern nie ala2 patern baju tidur Aqeela yg sebelum nie cuma bezanya di tepi tulang butang tiada renda dan lengannya beropol.

Pyjamas yellow hello kitty nie utk (size 2-3 tahun). Sewaktu menjahit pyjamas nie Aqeela dok tanya siapa punya baju. Dia berkenan tu.

Yang nie ada renda di bahagian dada tapi rendanya tak nampak. Mungkin sebab warna senada kot. Next time kena guna renda warna yang contrast.

Ini untuk umur 7 - 8 tahun. Ini pun Aqeela dok berkenan. Actually ada beli kain design hello kitty nie kat dia tapi still dalam storage box. Belum ada idea nak buat pyjamas patern apa. Maka terperapla material tersebut.

Material dan design ikut citarasa ku.

Hopefully kedua-dua pyjamas nie muat dan sesuai dengan anak-anak mereka. For Sham & Ina sorry for the delay. Hopefully you all puas hati.

2 comments:

mama hani said...

emmm..memang cantik semua baju tido tu....semua puas hati n mrk kata nak tempah agi.

NORAZLINA YAAKOP said...

Dia alu-alukan....

 

Made by Lena