Wednesday, October 15, 2008

Cerita Raya 2008

Tahun ni turn beraya di Kampung hubbie. Ada turn gak tu eventhough me tinggal selang beberapa pintu jer ngan my family. Dah sign agreement dah sebelum kawin lagi. Iyala hari raya tak sama dengan hari-hari biasa.

Anyway my family query gak even 1st raya kat KL pas Solat atau paling tidak pun 2nd raya dah bertolak ke JB so memang every year we all stay lama kat JB. Siapa nak jawab???? Actually me everyday jumpa mak, abah & adik beradik kan? So me kena faham situasi hubbie gak. Lagipun we all balik JB setahun boleh di kira ngan jari so raya wajib balik kg no matter how.

Ikut plan nak bertolak selepas sahur but tau jer la byk benda tak settle. So me kemas rumah asal kemas jer tak hias pun memang every year tak hias pun rumah. Iyala kita org selalu ada kat kampung a week. Aqeela bangun jer terus membebel bila nak balik kampung. Dia excited sangat, tapi papanya masih tidur. Itu yang asyik membebel jer. Me saja jer biarkan hubbie tidur sebab malamnya we gi bazaar ramadhan kat Jalan TAR. Kul 4.30pagi baru balik that y biar hubbie tidur sebab dia kan nak drive long journey so need a good nap.

At last pukul 12.00 tengah hari baru bertolak. Nasib baik jalan clear tak byk kenderaan. On the way me query kat hubbie sebab MIL tak de lak calling2 tanya bila nak bertolak balik selalu MIL or my youngest BIL asyik dok sms tanya ada kat mana? dah sampai mana?nie senyap jer!!! Jeng!Jeng! Nape ekk??? Kami sampai Kampung Kuala Masai JB dalam pukul 4.00pm. Sampai-sampai as usual my Eldest SIL dah ada dah. Hehe yg best nyer kerja semua dah settle. Teruk tul aku ni kan? Actually selalu balik pun tak banyak yang me tolong. Tolong apa yang patut jer. Hubbie sempat gak sambung tidur sebelum berbuka bersama familynya. Kelima-lima adik beradik hubbie ada bersama berbuka cuma seorang je sebab bertugas. As usual FIL buat sikit kenduri just among the family.

Inilah kampung tanah tumpahnya darah hubbie ku

Pemandangan laluan ke rumah hubbie

Pemandangan dari jambatan berdekatan dengan rumah

4 comments:

Anonymous said...

wow...seronoknya citer raya dia.....

Anonymous said...

should download byk skit gambar baru best.....

Anonymous said...

emmm...tak de photo raye family kerr?..
Oh ye....yg pakai tudung dlm kete tu sape...?
your sis ...liza ye....

NORAZLINA YAAKOP said...

Hehe seronok yer!!! Raya mesti seronoknyer.

Ada lagi gambar nanti yer

Family photo itu yang problem tu takk dapat nak kumpulkan keenam adik beradik my hubbie. By the way yg pakai tudung my niece.

 

Made by Lena