Wednesday, February 17, 2010

Public Holiday


Lamanyer tak der cerita yang me update kat blog nie. Actually me create blog nie just nak share kerastangan yang me buat. Tetapi dah jadi banyak pulak cerita-cerita peribadi yang tak der la menarik mana pun kan? kan? kan?

Kalau tenggok pada tajuk kat atas tu macam cerita baru jer nie, Public Holiday (CNY). Ops! sorry la yer nie cerita masa cuti Hari Thaipusam yang dah basi. Maklumla tahun baru nie asyik busy ngan Farmville jer. Blog nie dah jarang di bersihkan.

Okla let go straight to the point, masa Hari Thaipusam hari tu kami sekeluarga pergi genting. Erm! kali nie hubby tak nak drive. Katanya nak relak so kami naik PUTRA LRT sampai ke Terminal Putra. Biasala orang lelaki kan? Me dah bagitau supaya keluar awal-awal pagi lagi tapi katanya pagi sangat. So bila kami sampai terminal putra dalam pukul 11.15 pagi. Bas ke genting yang seterusnya pukul 2.00 petang. Huh! kalau dah kul 2 nak bertolak daripada Terminal Putra tu kul berapa la nak sampai genting. Puas ke nak enjoy kat sana nun. Nak tak nak terpaksa la kami naik teksi sapu ke atas sana.

Kalau ke tempat macam nie, kanak-kanak jer la yang seronot, 2 ronot, beronot-ronot bak kata Zizan & Johan. Aqeela sungguh teruja dan sungguh enjoy masa berada di sana.

Photobucket

Amboi sesuka hati jer Encik Badut itew menarik rambut anak ku. He!he! Nie masa kami beratur nak naik skyway. Mungkin Encik Badut ini ditugaskan untuk menghiburkan kanak-kanak agar mereka tak mengaruk atau meragam semasa menunggu giliran naik skyway. By the way ada gak kanak-kanak yang meraung sebab takut tenggok Encik Badut ini. Wakaka!

Photobucket

Bersama kami dalam skyway yang kami naiki ada 3 remaja gegirl. Salah seorang daripada member mereka tu agaknya gayat kot. Masa skyway berlepas jer member tu diam. Mereka memerli dan mentertawakan kawan tu kata nya tetiba diam jer mesti tengah baca doa berkoyan-koyan. Me senyum jer kat mereka. Well! to be honest me pun baca gak doa semasa dalam skyway tu. Bukan setakat dalam skyway jer malah sepanjang berada di genting. Pada me la mana saja kita pergi mestila di iringi dengan doa dan sentiasa berdoa semoga kita selamat pergi dan selamat pulang kan? So tak salah kan? Jadi janganlah mentertawakan kawan-kawan kita yer kalau mereka berdoa. Sebab kita juga akan dapat manfaat daripada doa kawan tu.

Pemandangan semasa berlepas daripada terminal skyway.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Aqeela and papa dalam skyway

Photobucket

Aqeela and mama di dalam skyway. Aqeela juga sedikit gementar semasa skyway bertukar kabel.

Pemandangan Taman Tema Luar Genting

Pintu masuk Taman Tema Luar Genting

Masuk jer kami singgah minum kat Marry Brown dulu. Hubbie tanya nak makan dulu ke atau nak terus bermain. Me suggest we all minum jer dulu lagipun kami dah breakfast kat Mc D.



Nie 1st game yang kami main "Double Deck Carousel". Well! oleh kerana kami cuma ada anak pompuan maka me la yang kena temankan Aqeela bermain-main. Hubbie jadi kameraman jer la.

Next permainan "Tea cup". Yang nie kami naik bertiga. Pening kepala den bila hubbie and Aqeela putar stering tea pot tu laju-laju.

Menemani Aqeela bermain permainan berikutnya "Flying Jumbo" Gembira sungguh mama bila tengok Aqeela happy. Nie acara me & hubby untuk tebus masa yang tak sempat kami luangkan bersamanya di masa cuti persekolahan penggal ketiga yang lepas.

Berehat seketika dan mengambil peluang mengambil gambar dan menikmati keindahan di Taman Tema Luar Genting.

Di dalam Antique Car

Di dalam Monorail (permainan yang paling lama terpaksa kami tunggu untuk menaikinya)

Di dalam Mini Train

Menaiki permainan "Matahari"


Bersama hubbie di dalam permainan "Matahari" dan ni la gaya @ pose menarik daripada model ku.












Hanya permainan ini yang sempat kami main. Tak sempat bermain "Indoor Games". Kalau ikutkan, hubbie nak bermalam di Genting hari tu tapi tu la kan mana ada room time cuti macam nie. So next time bolehlah kami bermalam di genting dan bermain sepuas hati. Biar berbaloi-baloi dengan harga tiket masuk ke Taman Tema tersebut.

Nota kaki: Kami turun daripada genting pukul 7.30pm. Oleh kerana kami tidak membeli tiket bas sebelum naik ke Genting sekali lagi kami kena naik teksi sapu. Kebetulan dan mungkin juga rezeki kami menaiki teksi sapu yang sama turun ke terminal putra.

1 comment:

TiNiE said...

salam tuan rumah,
nk jwb soalan pasal gynae dr. nora tu...kalau nak lagi detail pasal dia, skang dia dah bukak her own centre neart TTDI Plaza named PRIMANORA. so, google jerla nama ni ek...saya tak arif sgt pasal fee dia, since semua ditanggung majikan..but most probably standard kot for all specialist...

 

Made by Lena